sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Maistuva kakku ketoilevan kesään!

Kesästä voi nauttia helposti ketoillessakin! Siksi tämä loistava britakakku näin mansikkakauden aikaan on nappi valinta kahvipöytään tarjottavaksi! Miksi sitä turhaan kiusata itseään mansikka-kermakakulla, kun voi tehdä paljon parempaa ja vielä helpommalla ;) 





Pohja:
5 kananmunanvalkuaista
tomutettua karppisokeria maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään voimakkaasti vatkaten, kunnes ne ovat valkuaisvaahtoa. Vedä taikina puoliksi ja pistä suorakulmaisiin silikonisiin vuokiin. Mikäli sellaisia ei löydy, levitä se ihan pellille leivinpaperille. Paista 125 asteisessa uunissa 50-60min. Mikäli paistoit pellillä, halkaise pohja heti uunista sen otettuasi.

Väliin vaniljakreemi:
5 kananmunankeltuaista
tomutettua karppisokeria maun mukaan
1tl vaniljauutetta
1dl kermaa
125g voita

Kiehauta munat, kerma, vaniljauute ja karppisokeri koko ajan seosta hämmentäen. Lisää voi seokseen pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Vältä seoksen juoksettumista, sen pitäisi olla melko tämäkkää. Anna seoksen jäähtyä viileässä, sitä välillä sekoittaen, jotta se ei pääse kokkaroitumaan.

Päälle:
5dl kermaa vaahdotettuna
500g mansikoita

Laita pohjien väliin vaniljakreemi, päälle kerma ja mansikat ja nauti! Toimii hyvin myös vadelmien tai pensasmustikoiden kera.

Koko kakun makrot ovat: Energiaa 2 606,5kcal, rasvaa 240,8g, hiilareita 57,2g, proteiinia 49,5g ja kuitua 9,5g. 
Jos kakusta leikkaa 6 palaa, jää näin palaa kohden energiaa 434,42kcal, rasvaa 40,13g, hiilareita 9,5g, proteiinia 8,25g ja kuitua 1,58g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)