keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Suussa sulava pizzapohja ketoiluun!

Kokeilevan kokin keittiöstä taas terve! Parhaat reseptit kyllä syntyy sillä, että heittelee sattumalta kaikenlaista materiaalia sekaisin, kuten tämäkin ihan mahtava pizzapohja! Peittoaa kyllä Fatheadpohjan mennen tullen, vaikka olen sen vannoutunut fani ollutkin. 

Kerrankin pohja, joka oikeasti maistuu sille ns. aidolle pohjalle, johon me ihmiset olemme tottuneet. Joko herähti vesi kielelle? Ei muuta kuin kokeilemaan mieluisilla täytteillä!




Pohjaan tarvitset:
- 25g pofiberia (se on perunakuitua, joka sopii ketoon.)
- 150g mozzarellajuustoraastetta
- 1 teelusikallinen psylliumia
- 2 kananmunaa
- 1 ruokalusikallinen mantelijauhetta

Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi ja levitä se pellille. Esipaista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Päälle:
- 150g juustoraastetta
- itsetehtyä tomaattikastiketta (sis. tuoretta basilikaa silputtuna, murskattua valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa ja tomaattipyrettä).
- purkki tonnikalaa
- muutama oliivisiivu

Ota esilämmitetty pohja pois uunista ja lado päälle tomaattikastike ja puolet juustoraasteesta. Levitä tonnikala ja oliivisiivut, sekä loput juustoraasteesta. Ota pizza uunista kun juusto on sulanut ja nauti!

Koko pohjassa on energiaa 756kcal, rasvaa 51g, proteiinia 55g, hiilihydraatteja 8g ja kuitua 20,7g. 


Mitkä ovat sinun mieleiset pizzan päälliset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)