tiistai 1. toukokuuta 2018

Viljattomat munkkidonitsit vappuun.



Munkkia teki vapuksi mieli, joten sitä sitten tehtiin vähähiilihydraattisesti, sokerittomasti, gluteenittomasti ja viljattomasti. Tosin, donitsin muotoon, koska en halunnut alkaa pelleilemään öljyn kanssa. Näistä tuli kyllä kivan makuisia, menee kivasti kahvin tai teen kanssa! Ja sopii todella moneen ruokavalioon. Tällä taikinalla onnistuu tehdä kyllä munkkirasvallakin.

n. 10 donitsia
Taikina:
3 kananmunaa
50g voisulaa
1dl kermaa
1dl vettä
2rkl psylliumia
2dl kookosjauhoja
2rkl karppisokeria
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa

Päälle:
Voisulaa
Karppisokeria

Sekoita kananmunat, voisula, kerma, vesi ja psyllium sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuiva-aineet erillisessä kulhossa. Sekoita kuiva-aine seos munaseoksen sekaan, kunnes taikina on kiinteä pallo. Painele taikinaa donitsivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Voitele jäähtyneet donitsit voisulalla ja painele karppisokeriin. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Uu näyttääpä hyviltä :)

    https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Täytyykin kokeilla joku viikonloppu !👍🏻

    http://elamaapahkinankuoressaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)