sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Viljattomat piparkakut jouluun!



Elämäntavastaan huolimatta, joulua voi silti viettää nauttien pipareista. Tässä onkin kiva resepti viljattomaan jouluun!

Tarvitset:
100g voita
0,5tl neilikkaa
0,5tl kardemummaa
0,5tl kanelia
2dl mantelijauhetta
1rkl psylliumia
¾ kookosjauhoa
2kpl kananmunan valkuaista

Sulata voi mausteiden kanssa kattilassa. Sekoita mantelijauhe, sekä psyllium erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon voisula ja sekoita. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Sen jälkeen lisää taikinaan kookosjauho, sekoita tasaiseksi ja kääri taikina muovikelmuun. Anna levätä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä kauli taikina kahden leivinpaperin välissä tasaiseksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Aseta keksit pellille ja paista ne 200 asteisessa uunissa n. 5-8 minuuttia. Anna piparien jäähtyä n. 10 minuuttia, ja laita ne vielä tunniksi 100 asteiseen uuniin kuivumaan. Kun piparit ovat jäähtyneet, säilytä niitä ilmatiiviissä purkissa esim. Tupperwaren optimum -sarja on tähän tarkoitukseen loistava.

Nauti piparit aurajuuston tai chiahillon kera! Mikäli makeutta pipareihin haluaa, voi esim. karppisokeria pistää vähän valkuaisten sekaan ennen vatkausta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)