perjantai 19. lokakuuta 2018

Oikeasti kääretortulta maistuva torttu.

Kokeilevan keittiöstä päivää! Mun ajatukset on kovin pyörineet tänään jonkinlaisen makean perässä, joten päätin testailla uudestaan vähähiilihydraattisen kääretortun tekoa, vähän erilaisemmalla reseptillä. Tämä torttuhan maistui ihan kääretortulle! Ja ennen kaikkea, riitti todellakin taltuttamaan mun herkutteluhimoni.




Tarvitset:
4 kananmunaa
karppisokeria oman maun mukaan
40g mantelijauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2dl kermaa
pala tummaa suklaata

Ensimmäisenä tee karppisokerista ns. tomusokeria sauvasekoittimella. Lisää sokeria munien sekaan, mutta muista jättää vähän koristeluun. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (mantelijauhe-kaakaojauhe-leivinjauhe) hyvin sekaisin. Sitten tulee se tärkein ja varovaisin vaihe, kääntele jauhoseos varovasti muna-sokeriseokseen, jotta se pysyy edelleen kuohkeana. Kun ainekset ovat sekoittuneet, kaada taikina pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 10min.

Tällä välillä voi levittää puhtaan leivinpaperin pöydälle, ripotella siihen loppu sokeri. Täytteen kerman vaahdottaa ja rouhii tumman suklaan pieneksi muruksi ja sekoittaa kerman sekaan. Kun olet ottanut rullan uunista, kumoa se leivinpaperin päälle ja rullaa rullaksi ja anna jäähtyä. Kunnes rulla on jäähtynyt, avaa se ja lisää täyte, rullaa uudelleen. Tämän jälkeen, nauti! :)

Resepti on täysin vähähiilihydraattinen, gluteeniton ja viljaton.

Mitä reseptiä sä olet viimeksi kokeillut? Oliko lopputulos toimiva?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)