maanantai 8. lokakuuta 2018

Läski äiti treenaa osa 3 - Apuväline laihduttamisen tueksi


Mulla on mennyt iso osa syksystä herkuttelemiseen. Pidä herkkupäivä, kohta se on jo kahden viikon mittainen herkkuhetki. Hetken päästä jo kuukauden. Laihdutetut kilot tulevat takaisin, mikä avuksi? Yksinkertaisesti se, että löytää motivaation uudelleen ja muistaa olla pitämättä herkkuhetkiä enää ikinä. Ainakin omalla kohdallani. Nyt otin apuvälineeksi laihdutuksen tueksi bujon, johon olen merkinnyt ensin tavoitteita matkan varrelle, jotta asiat olisivat muuallakin kuin ajatuksissani.


Tavoitteiden lisäksi löytyy seuraavalta aukeamalta kuvat itsestäni puolipukeissa, jotta nähdään mistä sitä lähdetään. Tulostin ne siihen itselleni muistutukseksi, että haluanko oikeasti näyttää tuolta, joka kuvissa seisoo, vai saavuttaa jotain parempaa ja terveellisempää. Sen lisäksi löytyy lähtötilanne ja tavoite, jotta siihen päästään. Tämän tulen tekemään joka kuukauden alussa kuvia myöden, jotta lopuksi näkee oikeasti silmällä sen, että työtä on tehty maalin saavuttamiseksi.


Viikko näkymään listaan liikunnat, syömiset ja toiselle sivulle sille viikolle sopivan motivaatio tekstin. Merkitsen myös päivien päätteeksi hymiöllä, onko päivä mennyt hyvin syömisten osalta vai onko tullut lipsuttua ja herkuteltua. 



Pyrin tällä viikolla saavuttamaan jokaisen päivän kohdalle vihreän hymiön ja edes liikkumaan jollain tapaa päivän aikana. Pienet askeleet saavuttavat helposti jotain suurempaa. Muistuttaakseni itseäni liikkumaan, tulostin myös tekstin "did you WORKOUT today?" tietokoneen läheisyyteen, jotta se on aina näkyvillä.

Moni on sanonut, että olen ehkä asettanut itselleni kovat tavoitteet ja palkitsen itseäni harvoin. Tiedän kuitenkin olevani persoona, joka helposti tyytyy siihen ensimmäiseen etappiin, joten siksi palkitsen itseni vasta, kun ensimmäinen 10kg on lähtenyt. Palkintoni itselleni on kuitenkin kovia, joten eiköhän ne motivoi!

Millaisia apuvälineitä teillä on jonkin asian saavuttamisen tueksi? Miten palkitset itsesi?

18 kommenttia:

  1. Stemppiä sulle! Mulla tää laihdutus on soutaamista ja huopaamista, inspis tulee ja sitten katoaa 🤪

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on vain löydettävä se oma asia tai aihe, joka pitää sen motivaation yllä :)

      Poista
  2. Wau miten hienot noi sun tavoitteet, ihanasti oot ajatellut siinä perheenkin hyvinvointia. Tsemppiä, älä ole itselles liian ankara kuitenkaan. Pysyvää elämänmuutosta on vaikea tehdä liiallisella kurilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se on kyllä haastavaa, mutta eiköhän se onnistu!

      Poista
  3. Hyvät tavoitteet ja ihan realistiset jotka ovat mahdollisia tavoittaa!:) Itsellä löyty motivaatio vuoden alussa inbody mittauksessa ja nyt viime viikolla kävin uudemman kerran katsomassa kuinka on lihasta tullut lisää ja rasvaa palanut ja tyytyväisenä nyt jatkaa samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Senja!!!!! :) Hei, jos sä joskus haluat ni voidaan men vaikka lenkille tai mul on salipoletti honkajoelle, niin vaikka salille :D

      Poista
  4. Go sinä ja ihan huippua, että tuot esille jopa sen, että välillä myös sattuu niitä "lipsahduksia" , että herkuttelee jne. Itse oon niin perso herkuille, että vaikka, kuinka koitan pysyä niistä erossa niin ei onnistu ku max 2 päivää. Kiitos hyvistä vinkeistä.

    VastaaPoista
  5. Siis ihan super hieno tuo sun kalenteri! oot tosi taitava. Ja lähetän sulle itsekuria, itsellänmi sitä ei juuri olekaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsekurista, sitä tulen tarvitsemaan :D Ja kiva et tykkäsit kalenterista! Yritän olla luova, aina se ei silti onnistu :D

      Poista
  6. Hyvät tavoitteet ja ihana tuo kalenteri! 🧡

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Hei huippuidea!

    Mulla on ihan liikaa ylimääräistä tullut tässä muutaman viime vuoden aikana ja pitäisi alkaa itsekin asialle tekemään jotain. Pitää itsekin varmaan koittaa tuollaista treenikalenteria avuksi, koska minulla on tosi huono itsekuri ja asutaan kaupan vieressä, niin sieltä tulee haettua liian helposti herkkuja. Tuollainen kalenteri ja tulostetut kuvat saattaisivat auttaa siinä itsekurissa kummasti.

    Tsemppiä treenailuun ja toivottavasti jaat onnistumisia täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härkää sarvista vain ja tekemään kalenteri! :) Sen oman jutun löytää juurikin kokeilemalla. Sulle myös tsemppiä asian suhteen ja kiitos! Todellakin tulen jakamaan onnistumisia täällä. :)

      Poista
  8. Upea tuo sinun kalenterisi! Tsemppiä sinulle tavoitteiden saavuttamiseksi. Silloin tavoitteet on selvästi asetettu niin niiden saavuttaminen on helpompaa.

    VastaaPoista
  9. Wow, ompa upea kalenteri! �� paljon tsemppiä projektiin, se varmasti palkitsee vuoden päästä ❤️

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)