Postaus on toteutettu yhteistyönä Hyvinvoinnin tavaratalon kanssa.
Minä rakastan oliiviöljyä. Tykkään käyttää sitä mielummin ruoanlaitossa, koska se ei käy niin isoa prosessia kuin rapsi/rypsi/auringonkukkaöljy. Ja nimenomaan extra virginiä, koska se on kaikista luonnollisemman prosessin käynyttä ainetta, kuitenkin hyvän ja miedon oliiviöljyn löytäminen ei ole ollut helppoa. Luulin jo löytäneeni sen, mutta kun sain tämän oliiviöljyn kokeiluun, en voinut kuin rakastua!
Urtekram Luomu Estate Extra Virgin Oliiviöljy on hyvin miedonmakuista, hellästi kylmäpuristettua, luomua oliiviöljyä, joka tehdään luomu oliiveista kreetalla luomutilalla, joka toimii jo kolmannessa polvessa. Sillä on jopa maantieteellinen merkintä! Tämä öljy tulee ehdottomasti vanhan tilalle käyttöön omassa ruoanlaitossani ja salaatinkastikkeena, ja en todellakaan voi kuin suositella. Tätä voi juoda vaikka shottina aamuisin hyvien rasvojen lähteenä, lähtee kivasti aamu käyntiin.
Oliiviöljyhän on todella monipuolinen käyttää, ja teinkin tätä herkullista siemennäkkäriä kyseiseen öljyyn. Tämä on myös meidän esikoisen lempparia ja näkkärihän on täysin vegaanista, gluteenitonta ja viljatonta, joten sopii monipuolisesti ihan kenen tahansa ruokavalioon!
Tarvitset:
1dl Auringonkukansiemeniä
Tarvitset:
1dl Auringonkukansiemeniä
1dl Seesaminsiemeniä
0,5dl chiasiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
2dl kiehuvaa vettä
0,5dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita siemenet, lisää kiehuva vesi ja öljy, anna turvota 10min. Chieasiemenet vaativat pientä turvotusta, jotteivat ne turpoa vasta mahassa. Tee seoksesta levy pellille ja paista uunissa 40-60min, riippuen uunista, tasosta uunissa jne. Leikkaa palasiksi ja anna jäähtyä ritilänpäällä, niin tulee rapeita! Kylkeen voi tehdä vaikka oliiviöljy-voilevitteen, avokado-oliiviöljy levitteen ja nauttia!
Ja minulla onkin iloisia uutisia, sillä saan arpoa teidän kesken yhden oliiviöljypullon! Aikaa osallistua arvontaan on 13.7 asti ja arvontaan osallistut näin:
Yhden arvan saat kommentoimalla kenttään nimesi, sähköpostiosoitteesi ja sen, mihin käyttäisit öljyä.
0,5dl chiasiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
2dl kiehuvaa vettä
0,5dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita siemenet, lisää kiehuva vesi ja öljy, anna turvota 10min. Chieasiemenet vaativat pientä turvotusta, jotteivat ne turpoa vasta mahassa. Tee seoksesta levy pellille ja paista uunissa 40-60min, riippuen uunista, tasosta uunissa jne. Leikkaa palasiksi ja anna jäähtyä ritilänpäällä, niin tulee rapeita! Kylkeen voi tehdä vaikka oliiviöljy-voilevitteen, avokado-oliiviöljy levitteen ja nauttia!
Ja minulla onkin iloisia uutisia, sillä saan arpoa teidän kesken yhden oliiviöljypullon! Aikaa osallistua arvontaan on 13.7 asti ja arvontaan osallistut näin:
Yhden arvan saat kommentoimalla kenttään nimesi, sähköpostiosoitteesi ja sen, mihin käyttäisit öljyä.
Toisen arvan saat tykkäämällä Kat von Yvonin -facebooksivuista ja Hyvinvoinnin tavaratalon sivuista.
Kolmannen arvan saat liittymällä blogini lukijaksi sivupalkista.
Kolmannen arvan saat liittymällä blogini lukijaksi sivupalkista.
Onnea arvontaan! :)
Sussu, sussu[at]siiseli.net ja voisin vaikka kokeilla tätä näkkärii vaikka oliiviöljy on joka tapauksessa käytössä ruuanlaitossa.
VastaaPoistaLukijakin oon ��
Erinomainen ohje vhh-ruokavaliota noudattavalle, kuten minulle.
VastaaPoistaja öljy tulisi käyttöön ihan perusruuanlaitossa! Salaatinkastikkeena parasta!
VastaaPoistaKolmella arvalla mukana :)
viiviK, viivi.korpela@hotmail.com
Onneksi olkoon, voitto osui kohdallesi :) Laitoin sähköpostia!
PoistaRakastan erilaisia öljyjä ruoanlaitossa, joten tätäkin olisi mukava päästä kokeilemaan!
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Ihan perusruoanlaitossa tulisi käyttöön :) Kaksi arpaa kiitos
VastaaPoistasirkkulitm@gmail.com
Mut tuntien en tienny öljyjen eroja mutta kun selitit ni ehkä nyt jopa tiedän vähän�� Ja tulis jokapäiväiseen käyttöön, ruoanlaitossa ja snapsina :)
VastaaPoistaAnnikaah_90@hotmail.com
Öljyä käyttäisin varmasti eniten salaatinkastikkeena tai leivän päällä.
VastaaPoistaPitääkin laittaa takaraivoon muistiin tuo siemennäkkärin ohje!
Yhdellä arvalla mukana.
Öljyä käyttäisin kaikessa mitä voin, tuleva opiskelija hyödyntää kyllä mahdollisen arpavoiton mielellään :') Seuraan blogia bloggerin kautta eli 2 arpaa. tiia96@luukku.com
VastaaPoistaUittaisin leipää siinä.
VastaaPoistajonna.tiittanen@elisanet.fi
Yhdellä mukana.
ruuan laittoon ja salaattiin
VastaaPoistajessicalonnberg@hotmail.com
Kolmella arvalla mukana. Oliiviöljy on ihan parasta, salaattikastikkeeksi ja sämpylätaikinaan, mihin milloinkin. Kreetan oliiviöljy on kyllä herkkua, usein tuotu sieltä paikan päältäkin.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Kaikkeen mahdolliseen♡ yhdellä arvalla mukana!
VastaaPoistaUnelmienelamista@gmail.com
Käytän oliiviöljyä ruoanlaitossa.
VastaaPoistaklaara49@luukku.com
Olen etsinyt pehmeän makuista omiiviöljyä pitkään ja tässä se saattaa olla! ih5482@gmail.com
VastaaPoistaOlen etsinyt pehmeän makuista omiiviöljyä pitkään ja tässä se saattaa olla! ih5482@gmail.com
VastaaPoistaMukana arvonnassa. nfi@suomi24.fi on sähköposti ja tää näkkäri vois mennä testilistalle kyllä jos arvota osuisi tänne.
VastaaPoistaTykkään facebookissa kummastakin sivustosta ja lukijakin olen (:
- Nea
Mukana kaikilla arvoilla. Käyttäisin ruoantekoon ja salaatteihin :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Elintarvikehan tuo on, joten kaikenlaiseen ruuanlaittoon tulisi
VastaaPoistariilumppio@gmail.fi
kahdella arvalla mukana :) ruoanlaitossa käytän oliiviöljyä
VastaaPoistaYksi arpa. Ruuanlaittoon mutten tiedä vielä miten :)
VastaaPoistaanniina.lang96@gmail.com
Ruoanlaittoon käyttäisin, kahdella arvalla mukaan. riiti81(At)gmail.com
VastaaPoistaKäyttäisin ruuanlaittoon =). Mukaan yhdellä arvalla.
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Salaatteihin sopisi :) Mukana kolmella arvalla.
VastaaPoistahilda hissu
hilsan@luukku.com
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnko tähän laskettu makroja valmiiksi missään
VastaaPoista