lauantai 8. heinäkuuta 2017

Vähähiilihydraattinen täytekakku



Pohja:
4 kananmunaa
1dl mantelijauhetta
½dl kookosjauhoa
2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen jauhoseos (manteli-kookos-leivinjauhe). Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja pistä 200 asteiseen uuniin n. 7 minuutiksi. Huomioi, että taikina pysyisi kuohkeana, kuten kääretorttutaikinakin normaalisti. Heitä kypsynyt pohja toisen leivinpaperin päälle nurin ja pyyhe päälle ja anna jäähtyä. Ota leivinpaperi varovasti irti pohjasta ja muotoile haluamasi muotoiseksi kakuksi.

Täyte:
200g pakastemansikoita
2dl vispikermaa
Mansikoista hieman nestettä

Sulata mansikat mikrossa tai kattilassa. Ota mansikoista hieman nestettä, lisää vettä ja näin voit kostuttaa kakkupohjan. Muussaa mansikat ns. hilloksi. Vatkaa 2 dl kermaa. Lisää hillo ja kerma täytteiden väliin ja halutessasi vielä tuoreita mansikoita.

Päälle:
4dl vispikermaa
n. 1l mansikoita

Ja näin saadaan aikaiseksi vähähiilihydraatiton täytekakku arkeen, juhlaan ja miksei vaikka muuten vaan! Mitään makeutusta ei tarvita, sillä mansikan oma makeus riittää.

1 kommentti:

  1. Kiva ohje tuohon kakkupohjaan, pitääkin kokeilla sitä kun seuraavan kerran gluteenitonta tarvitsee!

    Erika/Paluumuuttajan päähänpistot

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)