lauantai 11. huhtikuuta 2020

Sitruuna-lime juustokakku pääsiäiseen.



Tarvitset:
40g sulatettua voita
80g mantelirouhetta
80g mantelijauhetta

4dl kermaa (käytin valion luomu kuohukermaa)
500g mascarponea (2x 250g purkkia)
3 sitruunaa
vaniljauutetta
4 liivatetta

3 limeä
2 liivatetta

Sekoita sulatettu voi ja mantelirouhe, että mantelijauhe keskenään. Painele seos vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin vähäksi aikaa, jotta pohja jähmettyy. Vatkaa kerma vaniljauutteen kanssa kuohkeaksi. Purista sitruunoista mehut ja sekoita mascarponen kanssa sekaisin. Lisää pari tippaa vaniljauutetta. Laita vesi kiehumaan ja liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita liivatteet kiehuneeseen pieneen vesitilkkaan ja sen jälkeen seos mascarponeseoksen sekaan. Sen jälkeen sekoita keskenään mascarponeseos ja kerma seos. Kaada seos vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Neljän tunnin päästä tee lime kerros. Eli limeistä puristetaan mehut, sekaan vielä vähän vettä ja sekoitetaan liivatteet seokseen. Kaadetaan seos vuokaan ja annetaan jähmettyä seuraavaan päivään.

Todella helppo ja nopea juustokakku, jossa ei ole makeutusta lainkaan. Mascarpone tekee kakusta todella samettisen ja pehmeän. Vaniljauute tuo siihen hieman makeutta happamuuden lisäksi. Sopii gluteenittomalle myös. Mikäli perheessä on pähkinäallerginen, voi pohjan jättää kokonaan tekemättä.

Koko juustokakun makrot yhteen laskettuna:
Energiaa 4721,8 kcal, rasvaa 449g, hiilihydraattia 54,2g, proteiinia 115g ja kuitua 20,7g.

Yhdessä palassa (jaettu 8 palaan):
Energiaa 590,23 kcal, rasvaa 56,2g, hiilihydraatteja 6,8g, proteiinia 14,4g ja kuitua 2,6g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)