perjantai 8. syyskuuta 2017

Flunssan tappaja; kesäkurpitsasosekeitto.

Kipeänä kun ei tee mieli syödä mitään, mutta täytyy kuitenkin syödä. Tämä sosekeitto maistuu kyllä hyvin flunssassa ja taltuttaa taudin kuin taudin!


Tarvitset:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
Purjon
2dl kermaa
Koskenlaskijan savuporon makuisen sulatejuuston
mausteita, mm. valkopippuria, chilijauhetta ja cayannea + suolaa


Pilko kesäkurpitsat ja purjoa oman maun mukaan. Laita ainekset kattilaan, vettä ja pistä levylle kiehumaan. Laita sekaan myös pari valkosipulin kynttä. Kun kesäkurpitsa on pehmennyt, ota kattila liedeltä ja kaada vesi pois, jättäen kuitenkin n. puolidesiä pohjalle. Soseuta ainekset sauvasekottimella pieneksi, lisää sekaan 2dl kermaa, sulatejuusto ja mausteita oman maun mukaan, vaikka 1tl suolaa, 1tl cayannea, 1tl chiliä ja 1tl valkopippuria. Laita kattila takaisin levylle ja anna kiehua pienellä lämmöllä sen aikaa kun juusto on sulanut. Sen jälkeen nauti!

Tästä saa helposti myös vegaanisen version korvaamalla kerman vaikka kaurakermalla ja sulatejuuston korvaamalla kasvispohjaisella vaihtoehdolla.

5 kommenttia:

  1. Nam, testiin menee! Kuulostaa just sellaiselta ihanalta syyskeitolta <3 Pitää ostaa sauvasekoitin pikimmiten että päsen testaamaan tätä.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauvasekoitin on kyl ihan loistava peli! :) Ja tää on kyl tän syksyn hittiruoka ehdottomasti!

      Poista
  2. Kuulostaa herkulliselta ja tätä söisi mielellään lounaalla, varmasti menee testiin <3

    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Oi näyttääpä herkulliselle!<3

    http://jeannays.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. No just kauppaan lähdössä, kun ei löydy jääkaapista oikein mitään kunnon ruokaa ja ei ehdi miettiä mitä niistä sais tehtyä, tää on hyvä ja helppo, niinpä ostan noi puuttuvat, että pääsen ruoanlaittoon ja ehkä pitää ostaa rahkaa kin alkupalaksi, viimeksi en sitä ihanaa kermarahkaa löytänyt, ehkei sitten tänäänkään ole lähikaupassa, mut siinä tapauksessa joku muu pitää ottaa tähän hätään.

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)