sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mustikka-suklaa juustokakku

Helppo ja hyvä resepti mustikkakaudelle. Keittössä on kiva tehdä taikoja!


Pohja:
100g 70% suklaata
100g voita
2 kanamunaa
karppisokeria maun mukaan

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää maukeutus. Kaada irtopohja vuokaan, jonka alla leivinpaperi ja laita uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Anna jäähtyä.

Täyte:
2dl mustikoita
200g tuorejuustoa
2dl kermaa
4 liivatelehteä
karppisokeria maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mustikat ja tuorejuusto erillisessä astiassa keskenään + makeutus. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä, puristele hyvin ja sulata tilkkaan kuumaa vettä. Lisää tuorejuusto seokseen. Nyt lisää tuorejuustoseos kermavaahtoon ja sekoita hyvin. Kaada seos irtopohjavuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja pistä jääkaappiin min. 4h. Juustokakku on parempaa, jos se nautitaan vasta seuraavana päivänä ;)

Koko annoksessa on:
2782 kcal | hh 58,4 g | r 257,2 g | pr 56,4 g

4 kommenttia:

  1. Oi naminam nyt on kyllä niin hyvän kuuloinen ohje, että menee ehdottomasti testiin!!♥ Pitääkin muuten testata tota kakun syömistä vasta päivää myöhemmin, sillä oon aina sen leivontapäivänä syönyt! :D

    anskisss.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Tykkään todella paljon juustokakuista, joten voisin kokeilla tätä reseptiä! :)
    Ps. Upea ulkoasu sun blogilla. :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Tuli oitis vesi kielelle, sillä juustokakut ovat rakkautta. Täytyy kyllä laittaa testiin täälläkin. Mukava haaste olisi saada tästä myös vegaaninen kakku, mitenhän se onnistuisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskoni on vegaani, joten voisin häneltä kyselläkkin apuja ja neuvoja, et onko tätä mahdollista muokata vegaaneille sopivaksi ;)

      Poista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)