sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Maistuva kukkakaalikeitto rapealla pekonilla.


Tarvitset:
- n. 800g kukkakaalia
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- paketti koskenlaskijaa
- puolipakettia aurajuustoa
- 10dl vettä
- mausteita: suolaa, smoked paprika ja yrttinen pippurimauste tai oman maun mukaan.

Pilko kukkakaali pieneksi + sipuli ja valkosipulit. (Sipulin ja valkosipulin silppoamiseen on meillä ehdoton tupperwaren smooth chopper, ei meinaan silmistä vesi valu!) Heitä kattilaan ja sinne n. 10dl vettä ja mausteet. Anna kiehua, kunnes kukkakaali on pehmeää ja heitä sekaan juustot. Soseuta sauvasekoittimella ja anna keiton vielä kiehua vähän aikaa. Näin on maukas kukkakaalikeitto valmis!

Pekoni kannattaa paahtaa uunissa 200 asteessa n. 15-17min ja nostaa uunista paperille jäähtymään hetkeksi. Näin rapea pekoni on helppo pilkkoa pieneksi, tai tee kuten mitä ja heitä pekonit tupperwaren smooth chopperiin ja hoida ne sillä pieneksi. Ripottele keiton päälle ja näin loistava makunautinto on taattu!

4 kommenttia:

  1. tätä pitää kyllä kokeilla enskuun puolella! ja hei kati, jos ootte koittanu tavoittaa mua whatapissa niin mulla ei siis oo enää WA:ta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Noo mitä sun wa:lle tapahtu :O tosin ei siel ryhmäs oo kyl kukaa muu jutellukkaa kuin minä..

      Poista
  2. Voi nam! Tätä on kyl pakko kokeilla!

    <3: Jasmin N
    littlethingswithjassy.blogspot.fi

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)