lauantai 16. joulukuuta 2017

Mammalandian joulukalenteri, luukku 16: Vähähiilihydraattiset joululaatikot joulupöytään!




Joulu on jo kohta ovella, joten on aika uhrata aikaansa joululaatikkojen tekoon. Tykkään itse tehdä alusta asti kaikki, ja tässä onkin kaksi karpimpaa vaihtoehtoa jouluun, ilman turhia hiilareita!

Lanttulaatikko:
1kg lanttua
50g voisulaa
2dl arlan valio luomu kermaa (karrageeniton)
1 kananmuna
1tl suolaa
1tl muskottipähkinää
½tl valkopippuria

Keitä lanttu pehmeäksi. Kaada vedet pois, soseuta ja lyö sekaan kerma, voisula, mausteet ja kananmuna. Sekoita ainekset ja laita piirakkavuokiin, päälle voinokareita. Itselläni tuli annokseksi 2x 0,85l vuokia.

Porkkanlaatikko:
1kg porkkanaa
50g voisulaa
1dl arlan valio luomu kermaa (karrageeniton=
1 kananmuna
1tl suolaa
1tl muskottipähkinää
½ valkopippuria
1pss mantelirouhetta
mantelilastuja

Keitä porkkanat pehmeäksi, kaada vesi pois ja soseuta. Lyö sekaan kerma, voisula, mausteet, kananmuna ja mantelirouhe. Sekoita ainekset ja laita piirakkavuokiin, päälle voinokareita. Pinnalle voi halutessaan pistää mantelilastuja.

Molemmat laatikot paistetaan uunissa 175 asteessa 1h 30min.

Yksinkertaista ja hyvää joulupöytään!


Edelliset luukut on luettavissa täältä:
1. luukku Sinä Olet Aurinko -  Jouluinenappelsiinimarmeladi
2. luukku MoMo blogi - DIY kauratyynipukinkonttiin
3. luukku Askeleita perheenä - Joululahjatoiveet
4. luukku Kolmen lapsen kaaos - Suomi 100 vteemaiset joulutortut
5. luukku Hima Saimi - DIY koristellutposliinikipot
6. luukku Askeleita - Jouluinen mutakakku
7. luukku Nyt Heti - Pikkutorttuja makealla ja suolaisellatäytteellä
8. luukku Kat von Yvon - DIY koristellutkynttilälyhdyt
9. luukku Kotona ja kaupungilla - Joulukorttipaja
10. luukku Sinä Olet Aurinko - Joulutarina
11. luukku MoMo - Piparikranssi
12. luukku Askeleita Perheenä - Lasten vastaukset jouluisiinkysymyksiin
13. luukku Sinä Olet Aurinko - Porkkanakakkujoulupöytään  
15. luukku Askeleita - Tonttuovi

Seuraava luukku paljastetaan huomenna Nyt Heti -blogissa!

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Sieni-pekonipiirakka viljattomalla piirakkapohjalla.


Mikäs sen hienompaa hyvän sienimetsässä vietetyn päivän jälkeen, kuin itse tehty piirakka, itse poimituistaan sienistä! Piirakan kaveriksi on kiva keittää kupponen kahvia ja nauttia suomen metsien antimista. Syksy on kyllä ihanaa aikaa!

Pohja:
2,5dl juustoraastetta
2dl mantelijauhetta
50g sulatettua voita

Sulata voi. Sekoita sekaan juustoraaste ja mantelijauhe. Taputtele seos tasaiseksi massaksi piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
Sieniä, mikä tahansa sieni sopii. Itselläni suppilovahveroita ja kanttarelleja.
140g pekonia, rapeaksi paahdettuna ja silputtuna.
2 pientä punasipulia
lehtikaalia
2dl smetanaa
1 kananmuna

Paista sienistä nesteet pois, ja lisää pannulle vähän voita tuomaan makua sieniin. Sekoita sienet rapean palastellun pekonin kanssa samaan astiaan. Paista tämän jälkeen sipulit ja lehtikaali voissa ja sekoita kaikki 4 ainesosaa keskenään. Erilliseen astiaan sekoita kananmuna ja smetana + lisää mausteita jos haluat. Painele pekoni-sieni-lehtikaali-sipuli seos piirakka pohjan päälle ja sen jälkeen kaada smetana-kananmuna seos päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.